Wat maak ik..?

 • (Muziek)theater
  Ik maak voornamelijk muziektheater. In de breedste zin van het woord. De ene keer werk ik met bewerkte muziek op band (omdat de theatrale ruimte of de groep zelf daarom vraagt), de andere keer werk ik met live muziek en zang. Muziek vertelt een ander verhaal, een eigen verhaal. Het roept iets extra's op bij de toeschouwer. Je kijkt anders naar de illusie zodra er muziek bij komt kijken. Het raakt je dieper.
 • Bewerkingen
  Hoewel ik ook graag werk met nieuwe/moderne teksten of op basis van improvisatie een voorstelling ontwikkel, ga ik graag op zoek naar het diepere verhaal in stukken die al vaak verteld zijn. In alle stukken die geschreven zijn en nog worden zit nóg meer dat onderzocht en verteld kan worden. Die zoektocht spreekt mij aan. Hoe vertel je dit verhaal geloofwaardig, verrassend en interessant?
 • Workshops op maat
  Dramalessen voor peuters en kleuters vind ik leuk om te doen. Het is eerlijk en oprecht werk en het spel van kinderen komt voort uit een eerste impuls. Maar ook van workshops in scenarioschrijven en drama, tot teambuilding en samenwerken op bedrijven, niet is mij te gek, want werken met mensen is sowieso een heel dankbaar element van mijn werkzaamheden. Ik ga uit van de groep en wat de groep nodig heeft en daar werk ik naartoe.
 • ScholenOrpheusEnEurideke
  Mijn theaterwerk is niets zonder de oprechte en eerlijke feedback die ik van mijn leerlingen krijg. Ik ben niet 'de baas', ik maak sámen met de leerlingen stukken waar zij zich lekker bij voelen en waarin ze het beste van zichzelf naar boven kunnen halen. Het gaat om de behoefte, het respect en het gehoord worden. Mijn eindexamenklas op het MCA heeft dit jaar samen met mij een stuk bewerkt dat ik al in 2004 op de planken heb gebracht met andere leerlingen van een andere school. Een andere taal dan 10 jaar geleden, andere muziek, jongens die muzen spelen en Hadessa die met haar zus Persephone in de onderwereld regeert. Dat kan ik in mijn eentje niet bedenken!